Ζευγάρι 2 x Νάρθηκες Σιλικόνης για το Κότσι Μεγάλου Δακτύλου

7,20 

Ανακουφιστείτε από το κότσι του μεγάλου δαχτύλου. Μαλακοί νάρθηκες για το μεγάλο δάχτυλο απο σιλικόνη για καθημερινή χρήση! (Το πακέτο περιέχει 1 ζευγάρι νάρθηκες)

Χρησιμοποιώντας τους μαλακύς νάρθηκες σιλικόνης καθόλη τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να δείτε αποτελέσματα στην ανακούφιση από το Hallux Valgus. Ο νάρθηκας θα βοηθήσει στο να αποτρέψει την δημιουργία του βλαίσου μεγάλου δαχτύλου. Θα σταματήσει την εξέλιξη του εάν ήδη υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή και θα ανακουφιστείτε άμεσα φορώντας το.

7 σε απόθεμα

Κωδικός προϊόντος: bun635-1 Κατηγορία: Ετικέτα:

Περιγραφή

Eυέλικτοι μαλακοί νάρθηκες απο σιλικόνη (1 ζευγάρι) φοριούνται είτε στο δεξί είτε στο αριστερο πόδι. Είναι η πιο άμεση και αποτελεσματική μη παρεμβατική αντιμετώπιση του προβλήματος όσον αφορά το κότσι του μεγάλου δαχτύλου.

Χρησιμοποιώντας το νάρθηκα όσο βρίσκεστε στο σπίτι και κατα τη διάρκεια της νύχτας μπορείτε να δείτε αποτελέσματα στην ανακούφιση του Hallux Valgus. Ο νάρθηκας θα βοηθήσει στο να αποτρέψει την δημιουργία του βλαίσου μεγάλου δαχτύλου. Θα σταματήσει την εξελιξη του εάν ήδη υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή και θα ανακουφιστείτε άμεσα φορώντας το.

Μαλακός και ευέλικτος νάρθηκας, φοριέται είτε στο δεξί είτε στο αριστερο πόδι. Είναι η πιο άμεση και αποτελεσματική μη παρεμβατική αντιμετώπιση του προβλήματος όσον αφορά το κότσι του μεγάλου δαχτύλου.

Τι είναι όμως το λεγόμενο κότσι που τόσοι άνθρωποι υποφέρουν απο αυτό κυρίως όσον αφορά το γυναικείο φύλλο λόγω των υποδημάτων η της φυσικής ή κληρονομικής προδιάθεσης.

Το κότσι του μεγάλου δαχτύλου (Βλαισός μέγας δάκτυλος) η Hallux Valgus είναι μια παραμόρφωση στο πόδι κατα την παρουσία της οποίας το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού κλίνει προς τα έσω ενώ το πρώτο μετατάρσιο διογκώνεται προς τα έξω και δημιουργείται το λεγόμενο κότσι. Το μεγάλο δάχτυλο πιέζει το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού και καμια φορά το ξεπερνάει τείνοντας να πάει προς τα πάνω η προς τα κάτω.

Η πιο απλή λύση είναι η επιλογή του νάρθηκα και αμέσως μετά η χειρουργική αντιμετώπιση. Τα υποδήματα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας μας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του κάλου του μεγάλου δαχτύλου.

Το κότσι είναι μία ανατομική πάθηση που εμφανίζεται στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού και δημιουργεί διάφορες επιπλοκές στην καθημερινότητα του ασθενή, όπως πόνο, δυσκολία στη μετακίνηση και παραμόρφωση του πέλματος. Δημιουργείται όταν το κόκκαλο του μεγάλου δακτύλου μετατοπίζεται προς τα έξω με αποτέλεσμα να παραμορφώνεται, δημιουργώντας ένα εξόγκωμα και συνήθως συνοδεύεται από στροφή του δακτύλου.

Το κότσι μπορεί να εμφανιστεί λόγω πολλών αιτιών οι πιο βασικοί από τους οποίους είναι:

Η συχνή χρήση στενών παπουτσιών. Όταν χρησιμοποιούνται καθημερινά παπούτσια τα οποία δεν εφαρμόζουν καλά στο πόδι, είναι πιθανή η δημιουργία κοτσιού. Εμφανίζεται πιο συχνά σε γυναίκες από ότι σε άντρες με αναλογία 9 προς 1. Το 55% των γυναικών που φορούν συχνά στενά και ψηλοτάκουνα παπούτσια αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η κληρονομικότητα: Η δημιουργία κοτσιού οφείλεται και σε κληρονομικές αιτίες. Εάν ένα μέλος της οικογένειας αντιμετωπίσει όμοιο πρόβλημα είναι πιθανό να εμφανιστεί και σε μέλος της επόμενης γενιάς.

Τρόπος περπατήματος: Ο τρόπος που κατανέμονται τα φορτία στο πέλμα μας κατά το περπάτημα μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία κοτσιού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κότσι δημιουργείται όταν υπάρχει ανισορροπία στην κατανομή δυνάμεων στους τένοντες και στις αρθρώσεις του ποδιού, γι’ αυτό και δημιουργούνται παραμορφώσεις.

Το κότσι αντιμετωπίζεται είτε μέσω ειδικού νάρθηκα είτε μέσω χειρουργείου ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η πάθηση:

Νάρθηκας: Ο νάρθηκας τοποθετείται στο πόδι καλύπτοντας το κότσι και το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού. Ουσιαστικά εμποδίζει το κότσι να μεγαλώσει, ενώ παράλληλα το πιέζει να «επιστρέψει» στην φυσιολογική του θέση. Ο νάρθηκας κατασκευάζεται είτε από σιλικόνη είτε από ύφασμα. Πρέπει να χρησιμοποιείται σε γυμνό πόδι όταν βρίσκεται ο χρήστης στο σπίτι ή το βράδυ όταν κοιμάται για καλύτερα αποτελέσματα.

Χειρουργική επέμβαση: Το χειρουργείο πραγματοποιείται όταν η πάθηση έχει προχωρήσει αρκετά με αποτέλεσμα ο νάρθηκας να μην μπορεί να επιδιορθώσει την κατάσταση. Διαρκεί από 0.5 μέχρι 2 ώρες σε κάθε πόδι και πραγματοποιείται μόνο για ιατρικούς λόγους, όχι αισθητικούς. Η αποκατάσταση γίνεται σχεδόν άμεσα, καθώς ο ασθενής μπορεί από την επόμενη μέρα να περπατήσει με ειδικά προστατευτικά υποδήματα τα οποία θα χρησιμοποιεί από 2-4 εβδομάδες ανάλογα με την βαρύτητα της πάθησης.

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Κάνετε την πρώτη αξιολόγηση για το προϊόν: “Ζευγάρι 2 x Νάρθηκες Σιλικόνης για το Κότσι Μεγάλου Δακτύλου”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *