Μερικοί από εμάς αποφεύγουμε να πλησιάσουμε ή να σφίξουμε το χέρι κάποιου επειδή ιδρώνουμε πολύ.

Στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, η υπερβολική καθημερινή εφίδρωση μπορεί να μας αναστατώσει και να επηρεάσει αρνητικά τον ψυχισμό μας.

Η υπεριδρωσία είναι μια οντότητα που βλέπετε στο 3% του ελληνικού πληθυσμού. Αρκετοί άνθρωποι σήμερα απευθύνονται στον δερματολόγο τους λέγοντας «Ιδρώνω πάρα πολύ».

Το πρόβλημα της υπερβολικής εφίδρωσης χωρίζεται σε πρωτοπαθή υπεριδρωσία, που δεν σχετίζεται με το στρες και έχει γενετική προδιάθεση, δευτεροπαθή υπεριδρωσία, που σχετίζεται με ορισμένες συστηματικές ασθένειες όπως ορμονική ανισορροπία, εμμηνόπαυση, λοχία, στρες κ.λπ. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιδρώτας εμφανίζεται επίσης στο πρόσωπο, τον κορμό και τον ύπνο.

Η υπεριδρωσία που προκαλείται κυρίως από το στρες μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με ειδικά αντιιδρωτικά αποσμητικά, όπως το ODABAN, του οποίου τα ενεργά συστατικά δεν εμποδίζουν τη λειτουργία των ιδρωτοποιών αδένων, αλλά το αποτέλεσμα της ξήρανσης του δέρματος προέρχεται από τον συνδυασμό αλουμινίου και πρωτεϊνών δέρματος.

Το αντιιδρωτικό αποσμητικό ODABAN θα μειώσει με ασφάλεια τον ιδρώτα σας σε μεγάλο βαθμό και θα τον επαναφέρει εγκαίρως σε φυσιολογικά επίπεδα. Σε συνδυασμό με τα αυτοκόλλητα μαξιλαράκια της μασχάλης Axilla Shield, θα μπορείτε να πραγματοποιείτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες με σιγουριά και άνεση και δεν θα επαναλάβετε ποτέ τη φράση «Ιδρώνω πολύ».

Διαβάστε για το Odaban και κάντε μια δοκιμή τώρα κανοντας Click ΕΔΩ

Άλλες σύγχρονες λύσεις για την υπεριδρωσία είναι η ιοντοφόρηση και το botox, που χρησιμοποιούνται κυρίως στην περιοχή της μασχάλης, στις παλάμες και στα πέλματα, περίπου κάθε 6 μήνες. Μια νέα μέθοδος που χρησιμοποιείται επίσης εδώ και 2-3 χρόνια είναι η επεξεργασία με μηχανήματα με βάση την ενέργεια μικροκυμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για οποιαδήποτε από αυτές τις λύσεις.

Η χρήση του αντιιδρωτικού ODABAN και ταυτόχρονα η ρύθμιση της διατροφής σας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη μείωση της έντασης της εφίδρωσης καθώς και των δυσάρεστων οσμών. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα μπαχαρικά, τα πικάντικα τρόφιμα, το αλκοόλ, τα τηγανητά και τα τρόφιμα με πολλά λιπαρά. Αντίθετα, εμπλουτίστε τη διατροφή σας με βιταμίνη C και συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν σύμπλεγμα Β, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.